فیلم آموزش برنامه نویسی الگوریتم ازدحام ذرات (PSO) گسسته باینری (به زبان فارسی)

فیلم آموزشی پیاده سازی و برنامه نویسی الگوریتم ازدحام ذرات (PSO) گسسته باینری (به زبان فارسی)
معرفی محصول آموزشی – اخیراً متلب سایت به عنوان مرجع هوش مصنوعی و برنامه نویسی متلب، یک فیلم آموزشی (+)، در زمینه بهینه سازی گسسته با استفاده از الگوریتم ازدحام ذرات (پرندگان) یا PSO، تهیه کرده است. مخاطبین محترم وبسایت محاسبات تکاملی را به استفاده از این محصول ارزشمند علملی و آموزشی دعوت می کنیم. برای آشنایی با این محصول، ادامه مطلب را ببینید.

دانلود رایگان فیلم آموزشی روش های کدینگ پاسخ در مسأله فروشنده دوره گرد (به زبان فارسی)

دانلود رایگان فیلم آموزشی روش های کدینگ پاسخ در مسأله فروشنده دوره گرد (به زبان فارسی)
متلب سایت – مرجع کاربران متلب و برنامه نویسان هوش مصنوعی: مسأله فروشنده دوره گرد یا Traveling Salesman Problem (به اختصار TSP)، یکی از مسائل بسیار مهم و پرکاربرد در علوم کامپیوتر و تحقیق در عملیات است. پیش از این مطالبی در متلب سایت در ارتباط با مسأله فروشنده دوره گرد مطرح شده بودند که فهرستی از آن ها در ادامه مطلب آمده است:

دانلود رایگان کدهای الگوریتم رقابت استعماری در جاوا

http://www.icasite.info/icasite/post_i/application_of_java_language.jpg
متلب سایت – مرجع برنامه نویسی متلب و هوش مصنوعی به نقل از وبسایت انگلیسی الگوریتم رقابت استعماری: روبین روشه (Robin Roche) از دانشگاه University of Technology of Belfort-Montbeliard فرانسه، نسخه ای از  کدهای الگوریتم رقابت استعماری را به زبان جاوا تهیه کرده و جهت استفاده سایر علاقه مندان منتشر کرده است. در ادامه لینک دانلود این کدها را در اختیار مراجعین محترم وبسایت محاسبات تکاملی قرار داده ایم. هم چنین توضیحاتی در مورد کدها و شرایط استفاده از آنها و نیز آشنایی مختصری با تهیه کننده کدها آمده است.

روشی جدید در خوشه بندی اطلاعات با استفاده ازترکیب الگوریتم کشورهای استعماری و k-means – پایان نامه

خانم الهه طاهریان فرد، در پایان نامه کارشانسی ارشد خود در دانشگاه شیراز زیر نظر دکتر نیکنام و دکتر روستا، با ترکیب الگوریتم رقابت استعماری و روش k-means، روش جدید و کارآمدی برای خوشه یابی (کلاسترینگ – Clustering)، معرفی کرده است. نتایج حاصل از این کار پژوهشی در قالب چندین مقاله در معتبرترین ژورنالهای مرتبط با این حوزه منتشر شده اند. در ادامه این پست، بخشهای خلاصه شده ای از متن پایان نامه ایشان را برای علاقه مندان وبسایت محاسبات تکاملی منتشر می کنیم.

ادامه مطلب

هشت گام ساده برای یادگیری کامل الگوریتم رقابت استعماری (از شروع تا انتشار مقاله علمی)

http://www.matlabsite.net/images/tutorials/ica_conf.jpg
متلب سایت – مرجع هوش مصنوعی: استفاده از الگوریتم رقابت استعماری (Imperialist Competitive Algorithm – ICA) در عین نوپا بودن و تازه بودن آن، همچنان در حال گسترش می باشد. این روزها این، الگوریتم به پایه ثابت پروژه ها و پایان نامه های دوره های مختلف تحصیلی تبدیل شده است. تنوع رشته های مرتبط با این الگوریتم نیز آنچنان بالاست که مقالات متعدد منتشر شده در مورد این الگوریتم، نه تنها نشان از کاربرد آن در رشته های مهندسی (برق، مهندسی صنایع، عمران، مکانیک و …) دارد، بلکه این الگوریتم به بخش اصلی مقالات مهم منتشر شده در اقتصاد، مدیریت و بازرگانی نیز تبدیل شده است. در این میان، در متلب سایت به عنوان مرجع هوش مصنوعی و برنامه نویسی متلب در ایران، درخواست های متعددی از طرف دانشجویان و پژوهشگران دریافت کردیم در مورد انتشار موارد آموزشی بیشتر در مورد این الگوریتم. امروز تصمیم گرفتیم پاسخ به این درخواست را بیش از این به تاخیر نیاندازیم و هشت گام ساده در جهت آموزش این الگوریتم را به شما معرفی نماییم. این گامها به راحتی شما را راهنمایی خواهند کرد تا حتی در صورت مبتدی بودن در این زمینه، به راحتی این الگوریتم را فراگرفته و کار پژوهشی خود را تا مرحله انتشار مقاله به پیش ببرید. مراحل آنقدر ساده و کامل هستند که در آن ها حتی ما ارائه مقاله شما در یک نشست علمی را نیز پیش بینی کرده و موارد آموزشی لازم را ارائه کرده ایم. با ما در ادامه مطلب همراه باشد.

فیلم آموزشی طراحی کنترل کننده PID با استفاده از الگوریتم های هوشمند (به زبان فارسی)

فیلم آموزشی طراحی کنترل کننده PID با استفاده از الگوریتم های هوشمند (به زبان فارسی)
در این پست، قصد داریم تا یکی از محصولات ارزشمند آموزشی متلب سایت را خدمتتان معرفی نماییم. به جرأت می توان گفت که کنترل کننده تناسبی-انتگرالی-مشتقی یا به اختصار کنترل کننده PID، شناخته شده ترین مکانیزم کنترلی در میان سایر روش های کنترل می باشد. همچنین کنترل کننده PID پرکاربردترین کنترل کننده در صنعت است، تا جایی که اگر این کنترل کننده و خویشاوندان آن را، از صنعت کنونی حذف بکنیم، عملا بسیاری ار صنایع و کارخانه ها تعطیل خواهند شد.

چگونه پای رقابت های استعماری به دنیای ریاضی باز شد؟ – مصاحبه با پدید آورنده این الگوریتم

متن مصاحبه روزنامه هفت 7 صبح در مورد الگوریتم رقابت استعماری، اسماعیل آتش پز گرگری
متلب سایت – مرجع هوش مصنوعی ایران: الگوریتم رقابت استعماری، به عنوان یک روش جدید و با قدرت عمل بالا، به خوبی، جای خود را در میان روشهای بهینه سازی تکاملی باز کرده است و روند رشد و توسعه آن هنوز هم ادامه دارد. اخیراً روزنامه هفت صبح در بخش سرویس علمی خود، مصاحبه ای را با پدید آورنده این الگوریتم منتشر کرده است که باز نشر آن برای مخاطبین وبسایت محاسبات تکاملی نیز خالی از لطف به نظر نیامد. در این مصاحبه، می توانید با چگونگی ایجاد، رشد و توسعه الگوریتم رقابت استعماری آشنا شوید و از زبان مبتکر آن، نقاط قوت و ضعف کار و موانع راه توسعه یک کار علمی را بشنوید. در ادامه مطلب می توانید باز نشر بخشهای برداشت شده ای از این مصاحبه مفصل را بخوانید.

همکاری در دومین دوره وبینار محاسبات تکاملی و هوش ازدحامی

دومین دوره وبینار محاسبات تکاملی با عنوان محاسبات تکاملی و هوش ازدحامی ((Second Evolutionary Computation and Swarm Intelligence web-Conference (ecsic 2011)) در چند ماه آینده، با اعلام فراخوان مقاله، برگزار خواهد شد.

از دانشجویان و پژوهشگرانی که تمایل به همکاری در برگزاری این دوره از کنفرانس مجازی (تحت وب) محاسبات تکاملی را دارند، می توانند به پر کردن فرم زیر، مبادرت ورزند. با افراد اعلام همکاری کننده، جهت استفاده هرچه بیشتر از توانایی های علمی و فنی شان، در بخش های مختلف مکاتبه خواهد شد.

لینک فرم اعلام همکاری در دومین دوره وبینار محاسبات تکاملی و هوش ازدحامی (کلیک کنید)


کمیته برگزاری دومین دوره وبینار محاسبات تکاملی و هوش ازدحامی

Second Evolutionary Computation and Swarm Intelligence web-Conference (ecsic 2011)
 

کدهای الگوریتم ژنتیک با کدینگ گسسته، برای حل مسائل پیوسته

الگوریتم ژنتیک استاندارد، برای حل تمام مسائل از گسسته تا پیوسته، از کدینگ گسسته برای کروموزوم استفاده می کند. برای حل مسائل پیوسته، نسخه رایج دیگر، استفاده از الگوریتم ژنتیک پیوسته می باشد. آنچه در این پست خواهیم دید، کدهای آماده نسخه گسسته و استاندارد الگوریتم ژنتیک برای حل مسائل پیوسته می باشد. کدها را می توانید در ادامه مطلب دانلود کنید.

پانزده کاربرد الگوریتم های ژنتیک – بخش سوم

هدف از این پست آشنا کردن مخاطبین محترم وبسایت محاسبات تکاملی با کاربرد های مختلف الگوریتم های ژنتیک می باشد. بدین منظور 15 کاربرد عمده از این الگوریتم ها را در سه پست مجزا آماده شده اند. در دو پست قبلی 10 کاربرد اول را منتشر کردیم. در این پست نیز، بخش سوم از این کاربردها را می بینیم. البته توجه شود که این کاربردها منحصر به الگوریتم ژنتیک (GA) نمی باشند و به سادگی قابل تعمیم به هر الگوریتم بهینه سازی تکاملی می باشند (این لینک (+) را ببینید). به همین منظور و برای درک بهتر موضوع، در ادامه هر کاربرد، موردی از استفاده مشابه از الگوریتم رقابت استعماری به همراه عنوان مقاله علمی منتشر شده، به عنوان یک مثال عملی خواهیم آورد.  لازم به ذکر است که این نوشتار به کوشش سرکار خانم زینب سجادی- دانشجوی کارشناسی ارشد ریاضیات مالی دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه شیخ بهایی اصفهان تهیه شده و جهت استفاده علاقه مندان در اختیار وبسایت محاسبات تکاملی قرار گرفته است. شما را به مطالعه لیست این کاربردها در ادامه مطلب دعوت می کنیم.